(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada leksikologiyaning mohiyati, predmeti va vazifalari yoritiladi. Shuningdek, so‘z va uning ma’nosi, leksik birliklar o‘rtasidagi munosabatlar (sinonimiya, antonimiya, omonimiya), hamda leksikaning qatlamlari haqida batafsil ma’lumot beriladi. Tilning lug‘at boyligini o‘rganishning nazariy va amaliy ahamiyati ko‘rsatib o‘tiladi.