(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada sun’iy intellektning zamonaviy mehnat bozori, iqtisodiy tizim va inson faoliyatiga ta’siri keng qamrovda tahlil qilinadi. AI texnologiyalarining ish o‘rinlarini qisqartirish va bir vaqtning o‘zida ularni samaradorligini oshirishdagi o‘rni ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, kognitiv mehnatning o‘zgarishi, ko‘nikmalar transformatsiyasi, iqtisodiy tengsizlik va inson-AI hamkorligi masalalari chuqur o‘rganiladi.