(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada oilada axloqiy tarbiyaning mohiyati, shakllanish mexanizmlari va ularning samarali tashkil etilishi ilmiy asosda yoritilgan. Oilaviy axloqiy tarbiya jarayoni farzandning shaxs sifatida rivojlanishida muhim omil bo‘lib, ota-ona va bolaning ijtimoiy, psixologik va pedagogik munosabatlari orqali amalga oshadi. Shuningdek, zamonaviy pedagogik texnologiyalarning oilaviy axloqiy tarbiyadagi roli, muloqot, namuna ko‘rsatish, rag‘batlantirish va ijodiy faoliyat mexanizmlari asosida izohlangan.