(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada oziq-ovqat bozorida reteylerlarning xususiy markalari (private label) orqali raqobat olib borish strategiyalari tahlil qilinadi. So‘nggi yillarda chakana savdo tarmoqlari o‘z brendlari ostida mahsulotlar ishlab chiqarish orqali bozordagi raqobatni kuchaytirmoqda. Tadqiqotda xususiy markalarning afzalliklari, iste’molchilar uchun jozibadorligi hamda ishlab chiqaruvchi brendlar bilan raqobatdagi o‘rni o‘rganiladi. Shuningdek, narx strategiyasi, marketing yondashuvlari va brend pozitsiyalash omillari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari xususiy markalar chakana savdo tarmoqlarining raqobatbardoshligini oshirishda muhim vosita ekanligini ko‘rsatadi.