(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada mahalliy oziq-ovqat brendlarining eksport salohiyatini oshirishda marketing tadqiqotlarining o‘rni tahlil qilinadi. Hozirgi global bozor sharoitida korxonalar uchun raqobatbardoshlikni ta’minlash, yangi bozorlarni o‘zlashtirish va eksport hajmini oshirish marketing tadqiqotlarisiz deyarli imkonsiz hisoblanadi. Maqolada marketing tadqiqotlarining asosiy yo‘nalishlari, ularning amaliy ahamiyati va mahalliy korxonalar faoliyatida qo‘llanilishi yoritilgan