(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston turizm industriyasida gidlar (ekskursiya yetakchilari) faoliyatini tartibga soluvchi sertifikatlash tizimining hozirgi holati va uning samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida amaldagi huquqiy-me’yoriy hujjatlar va xalqaro tajriba (Turkiya, Ispaniya, Misr) qiyoslanib, tizimdagi mavjud tizimli muammolar hamda imkoniyatlar aniqlangan. Shuningdek, gidlarning professional malaka darajasini baholashda zamonaviy AKT vositalarini joriy etish va sertifikatlash jarayonini xalqaro WFTGA standartlariga moslashtirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Maqola yakunida sohani transformatsiya qilish bo‘yicha ilmiy va amaliy takliflar ilgari surilgan