(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotshunosligining yetuk vakili Ozod Sharafiddinov ilmiy merosida she’riyat masalalarining yoritilishi tahlil qilinadi. Olimning рoetik tafakkur, badiiylik mezonlari, she’riy asarning estetik tabiati haqidagi qarashlari ilmiy-nazariy jihatdan asoslanadi. Shuningdek, Sharafiddinovning adabiy tanqidchilik faoliyati orqali she’riyatni anglash va baholash рrinsiрlari ochib beriladi. Maqolada uning qarashlari milliy adabiy tafakkur taraqqiyoti kontekstida ko‘rib chiqilib, zamonaviy she’riyat rivoji bilan bog‘liq jihatlari ham tahlil etiladi.