(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Respublikamiz hududlarida sanoat salohiyatini oshirish, yangi ish o‘rinlarini yaratishda to‘qimachilik sanoatining o‘rni beqiyosdir. Respublikada to‘qimachilik sanoatining kelgusi rivojini ta’minlash uchun barcha shart-sharoitlar mavjud. Yengil sanoat, ayniqsa to‘qimachilik sanoat mahsulotlarining katta qismini shu joyning o‘zida tayyor mahsulot darajasiga yetkazish katta iqtisodiy natija beradi. Surxondaryo viloyatida 1992-yil yengil sanoat korxonalarida jami bir million ikki yuz qirq yetti ming (1247000) pogono metr shoyi-gazlama, 99.5 million so‘mlikdan ko‘proq, tikuvchilik buyumlari, 20.1 ming juft poyabzal, 19.2 ming dona trikotaj buyumlari, 5.2 ming dona paypoqlar 2,3 tonna yigirilgan ip tayyorlandi[1].