(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Kasb-hunar—inson hayotida eng muhim o‘rin tutadigan, shaxs taraqqiyotining, ijtimoiy foydalilik va o‘z-o‘zini anglashning asosiy omillaridan biridir. Bugungi kunda o‘quvchi yoshlarning kasb-hunarga bo‘lgan munosabati, uni egallash harakati va kasbiy tanlovga tayyorgarlik jarayoni jamiyat taraqqiyoti uchun ahamiyatli masalalardan hisoblanadi. Chunki zamonaviy dunyoda har bir insonning mustaqil, baraka topgan, baxtli va muvaffaqiyatli bo‘lishi, o‘z imkoniyatlari va qobiliyatlarini to‘liq namoyon qilishi, eng avvalo, to‘g‘ri kasb tanlashi va kasbiy mahoratga ega bo‘lishiga bog‘liqdir. Shu sababli, yosh avlodni kasb-hunar egalik san’atiga o‘rgatish, ularda mehnatga bo‘lgan ijobiy munosabatni shakllantirish har bir oilaning, maktabning, jamiyatning vazifasiga aylanmoqda.