(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada XX asrning ikkinchi yarmida o‘zbek adabiy tanqidchiligining taraqqiyot bosqichlari, uning metodologik asoslari, mafkuraviy va estetik xususiyatlari keng yoritiladi. Ayniqsa, bu davr tanqidida ilmiylik, badiiy tahlil va yangicha yondashuvlarning shakllanishi, Qodiriy kabi adiblar ijodiga bo‘lgan munosabat misolida tahlil qilinadi. Shuningdek, tanqidning janr jihatidan boyishi va metodologik yangilanish jarayonlari ko‘rib chiqiladi.