(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Ozod Sharafiddinovning ilmiy va badiiy merosi tahlil qilinadi. Unda shoirning she’riyatga yondashuvi, uning ma’naviy, falsafiy va estetik jihatlarni o‘rganishdagi o‘rni yoritilgan. Maqolada olimning nazm olamidagi ijodi – vatanparvarlik, insoniy fazilatlar va tabiat lirikasini aks ettiruvchi yo‘nalishlari tahlil qilinadi. “Ona yurt” va “Tabiat qo‘ynida” she’rlari misolida shoirning metafora, tasvir va ritm kabi badiiy vositalardan foydalangan holda milliy qadriyatlarni va inson ruhiyati bilan tabiat uyg‘unligini ifodalash san’ati ko‘rsatiladi. Tadqiqot shuningdek, Sharafiddinovning adabiyotshunoslikda yangi metodik yondashuvlar ishlab chiqishidagi hissasini va zamonaviy tadqiqotlarda she’riyat nazariyasi hamda amaliyotini uyg‘unlashtirish imkoniyatini ko‘rsatadi.