(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada sun’iy intellektning yashil iqtisodiyotga o‘tish jarayonida makroiqtisodiy o‘sishga ko‘rsatadigan ta’siri har tomonlama tahlil qilinadi. Tadqiqotda AI texnologiyalarining energiya samaradorligini oshirish, resurslardan oqilona foydalanish va atrof-muhitga zararli chiqindilarni kamaytirish orqali iqtisodiy tizimlarni optimallashtirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, raqamlashtirish jarayonining tezlashuvi, ekologik monitoringning avtomatlashtirilishi, sanoat tarmoqlarida innovatsion yechimlarning joriy etilishi hamda yashil investitsiyalar hajmining ortishi AIning asosiy ustunliklari sifatida qayd etiladi. Maqolada taqqoslama tahlil, statistik ma’lumotlar sharhi va ilg‘or tajribalar asosida olib borilgan metodologik yondashuvlar qo‘llanilgan. Olingan natijalar sun’iy intellektning barqaror iqtisodiy o‘sishni ta’minlash, ishlab chiqarish samaradorligini oshirish va ekologik xavfsizlikni mustahkamlashdagi salmoqli ahamiyatini tasdiqlaydi.