(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Sug‘urta sohasi bugungi kunda raqamli transformatsiya jarayonidan o‘tayotgan eng tez rivojlanayotgan tarmoqlardan biri. Sun’iy intellekt (SI) sug‘urta biznesining operatsion jarayonlarini optimallashtirish, risk baholashni takomillashtirish va da’volarni avtomatlashtirishda katta imkoniyatlar yaratmoqda. Shu bilan birga, SI-ga asoslangan yechimlarning keng qo‘llanilishi yangi xavf-xatarlarni — masalan, ma’lumotlar maxfiyligi, adolatli baholash va kiber tahdidlarni — yuzaga keltiradi. Bu jihatdan “Sug‘urta va sun’iy intellekt” mavzusi hozirgi kungacha juda dolzarb.