(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘quvchilarni to‘g‘ri talaffuzga o‘rgatish va ifodali o‘qish ko‘nikmalarini rivojlantirishning pedagogik asoslari, metodlari hamda samarali usullari yoritilgan. Shuningdek, dars jarayonida qo‘llaniladigan interfaol metodlar, didaktik o‘yinlar va kommunikativ mashqlar orqali o‘quvchilarning nutq madaniyatini shakllantirish masalalari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, ifodali o‘qish va to‘g‘ri talaffuz ustida tizimli ishlash o‘quvchilarning og‘zaki nutqini rivojlantirishda muhim omil ekanligi aniqlangan.