(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada dunyo tillari, ularning tasnifi, til oilalari va globallashuv sharoitida tillarning rivojlanish hamda yo‘qolish jarayonlari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Shuningdek, tilshunos olimlarning qarashlari asosida tillarning kelib chiqishi, tasniflanish prinsiplari va jamiyatdagi o‘rni yoritib beriladi. Maqolada turkiy tillar oilasiga alohida e’tibor qaratilib, ularning tarixiy rivoji va hozirgi holati ko‘rib chiqiladi.