(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada erta yoshli bolalarda teri toshmalarining ko‘p uchrash sabablari kompleks ravishda o‘rganiladi. Teri toshmalari bolalarda mustaqil kasallik emas, balki turli patologik va fiziologik jarayonlarning muhim klinik belgisi sifatida qaraladi. Maqolada terining anatomik-fiziologik xususiyatlari, immun tizim yetilmaganligi, allergik reaktivlik, infeksion omillar hamda tashqi muhit ta’siri keng tahlil qilinadi. Shuningdek, etiologik omillarning o‘zaro bog‘liqligi va klinik ahamiyati ilmiy manbalar asosida yoritiladi.