(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada nutq terapiyasida qo’llaniladigan multimodal yondashuvning nazariy asoslari va amaliy qo’llanilishi ko’rib chiqiladi. Multimodal yondashuv insonning turli sezgi kanallari - vizual, eshituv va kinestetik kanallarning integratsiyasiga asoslanadi. Tadqiqotda ushbu yondashuvning nutq nuqsonlari va buzilishlarini bartaraf etishda samaradorligi o’rganilgan, shuningdek, turli yosh guruhlari va nutq buzilishlarining turlari bo’yicha maxsus metodikalar taklif etilgan. Maqolada multimodal yondashuvning afzalliklari, qo’llash usullari va natijadorligi haqida tahlillar keltirilgan.