(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola O’zbekiston Respublikasida inkluziv ta’limni joriy etish va rivojlantirish jarayonida yuzaga kelayotgan asosiy muammolar va ularning yechimlariga bag’ishlangan. Maqolada inkluziv ta’limning nazariy asoslari, O’zbekistonda amalga oshirilayotgan islohatlar, qonunchilik bazasi, infrastruktura muammolari, kadrlar tayyorlash tizimi va jamiyatning munosabati tahlii qilinadi. Turli mamlakatlarning ilg’or tajribalari asosida O’zbekiston sharoitida inkluziv ta’limni rivojlantirish bo’yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.