(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O’zbekiston Respublikasida chet el investitsiyalarining moliya tizimi rivojlanishidagi o’rni, ahamiyati hamda ta’siri tahlil qilingan. Mamlakatda olib borilayotgan iqtisodiy islohotlar, xorijiy investitsiyalar uchun yaratilgan qulay shart-sharoitlar va xalqaro moliya institutlari bilan hamkorlik jarayonlari o’rganilgan. Shuningdek, chet el kapitalining bank tizimi, qimmati qog’ozlar bozori va boshqa moliyaviy institutlar faoliyatiga ko’rsatgan ijobiy ta’sirlari tahlil etilgan. Maqolada mavjud muammolar va ularni bartaraf etish bo’yicha takliflar ham ilgari surilgan.