(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Mazkur tadqiqotda 40 nafar bemor ishtirokida Helicobacter pylori infeksiyasi bilan bog‘liq surunkali gastritda probiotik terapiyaning (Lactobacillus + Bifidobacterium) klinik samaradorligi o‘rganildi. Antibiotik terapiyasi bilan birgalikda probiotiklar qo‘llanilganda, ichak disbiozi va diareya holatlarining chastotasi 60% gacha kamaygani aniqlandi. Ushbu natijalar probiotiklarning mikroflora muvozanatini tiklash, shuningdek H. pylori eradikatsiyasi samaradorligini oshirishdagi muhim rolini tasdiqlaydi.