(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘rta maktab o‘quvchilariga tenglama va tengsizliklarni yechishda qo‘llaniladigan oson va samarali an’anaviy hamda ijodiy usullar amaliy misollar asosida yoritilgan. Unda chiziqli, kvadrat, kasrli, modul va irratsional tenglamalarni oddiy mantiqiy yo‘l bilan tahlil qilish, o‘xshash hadlarni birlashtirish, noaniqlarni izolyatsiya qilish, hamda “sinov va tekshirish”, “muqobil qiymatlar usuli”, “mantiqiy ajratish” kabi o‘quvchilarga qulay metodlar ko‘rsatib berilgan.