(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida yozma nutqning shakllanishi muammosi tahlil qilinadi. Ushbu muammo ayniqsa dolzarb bo‘lib, olimlar tomonidan alohida e’tibor talab etadi. Disgrafiyaga ega bolalarda ko‘plab oliy psixik funksiyalarning shakllanmaganligi kuzatiladi, bu esa o‘quvchilarning o‘zlashtirish darajasiga ta’sir ko‘rsatadi. Bir qator mualliflar yozuv buzilishining sabablari, uni tuzatish yo‘nalishlari va metodlarini tavsiflab berganlar.