(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Maqolada bolalarda fonematik eshituvni shakllantirish va rivojlantirish jarayonida logopedik mashg‘ulotlarning ahamiyati yoritilgan. Fonematik eshituv nutq tovushlarini farqlash, so‘zlarni to‘g‘ri talaffuz qilish va yozma nutqni egallashning asosiy omili sifatida tahlil qilinadi. Tadqiqotda logopedik mashg‘ulotlarda interfaol o‘yinlar, vizual va eshituv mashqlari, hamda differensial eshituvni rivojlantirishga qaratilgan metodik yondashuvlar samaradorligi ko‘rsatib o‘tilgan.