(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada maktabgacha va boshlang‘ich yoshdagi bolalarda fonematik eshituvni rivojlantirish jarayonida interfaol metodlardan foydalanishning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot davomida o‘yin texnologiyalari, multimediya vositalari, audio mashg‘ulotlar va guruhli ish shakllarining fonematik eshituvni shakllantirishdagi samaradorligi tahlil qilingan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, interfaol yondashuv bolalarda tovushlarni farqlash, eshituv xotirasi, diqqat va nutq faolligini rivojlantirishga sezilarli ta’sir ko‘rsatadi. Shuningdek, maqolada zamonaviy logopedik amaliyotda raqamli texnologiyalarning ahamiyati ham alohida ta’kidlangan