(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Tugʼma iqtidorli bolalarni tushinish uchun eng avvalo bolalar psixikasining yosh xususiyatlarini bilishimiz kerak. Аgarda qobiliyat qandayda bir psixik xislat boʼlsa, iqtidorlilik shu qobiliyatning eng yuqori koʼrsatkichi hisoblanadi. Qobiliyat va iqtidorlilik inson hayoti davomida aks ettirilb boriladi. Darhaqiqat iqtidorli o’quvchilarni aniqlab olish va ularning psixologik xususiyatlari to’g’risidagi bir qancha risolalarga ko’zimiz tushadi biroq buni amaliy faoliyatimizda kamdan kam qo’llab boramiz. Ayniqsa maktabda alohida eʼtiborni faqatgina orqada qolgan oʼquvchilargina emas, balkim boshqalarga solishtirganda oʼqish oson hisoblanadigan, oʼquv jarayonida yuksak muvaffaqiyatlarga erishayotgan bolalarga ham o’z diqqatimizni qaratishimiz lozim.