(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Onkologik kasalliklar dunyo miqyosida o‘lim sabablari orasida yetakchi o‘rinlardan birini egallaydi. Jahon sog‘liqni saqlash tashkiloti (JSST) ma’lumotlariga ko‘ra, har yili millionlab insonlar turli xil xavfli o‘smalardan aziyat chekmoqda. O‘smalarni erta bosqichlarda aniqlash va samarali davolash bugungi kunda onkologiyaning eng muhim yo‘nalishlaridan biridir. Erta tashxis qo‘yish usullari yordamida bemorlarning yashash muddati va hayot sifati sezilarli darajada yaxshilanadi. Shu sababli, zamonaviy diagnostik usullarni amaliyotga keng joriy etish onkologik kasalliklar bilan kurashishda hal qiluvchi ahamiyatga ega.