(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada qurg‘oqchil va yarim qurg‘oqchil hududlarda uchrovchi Capparis spinosa L. o‘simligining suv balansi bilan bog‘liq fiziologik xususiyatlari o‘rganilgan. Tadqiqot Jizzax viloyati, Sharof Rashidov tumani lalmikor yerlarida tabiiy holda o‘suvchi namunalarda olib borildi. Mevalash fazasidan keyingi davrda olingan barglarda transpiratsiya jadalligi, bargdagi suv miqdori, suv ushlash xususiyati, quruq massa va barg sathi kabi ko‘rsatkichlar tahlil qilindi