(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Maqolada, jamoatchilik nazoratini amalga oshiruvchi sub’ektlarning huquq va majburiyatlari atroflicha tahlil qilingan. Jamoatchilik nazorati rivojlanib borar ekan, bugungi kunda ushbu tushuncha qonunchilik darajasida e’tirof etildi. Jamoatchilik nazorati sub’ektlari sifatida, fuqarolar, o‘zini o‘zi boshqarish organlari, ommaviy axborot vositalari va boshqa nodavlat notijorat tashkilotlarni sanab o‘tishimiz mumkin. Maqolada, mazkur sub’ektlarning huquqiy maqomi ilmiy-amaliy jihatdan tahlil qilinadi.