(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mikraskop-zarrabin mikrozarralarni ko`zga ko`rinmaydigan juda mayda narsalarni kattalashtirib ko`rsatadigan optik asbob.Mikraskopni kattalashtirishi difrraksion hodisalar tufayli cheklangan; u atigi 1500-2000 martani tashkil qiladi.Odam ko`zi 250mm uzoqlikdagi zarralar o`rtasidagi masofani 008mmgacha aniqlikda farq qila oladi.Lekin mikroobektlar o`lchami bundan ham kichik.