(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Бугунги кунда рамзий қабрлари турли давлатларда жойлашган азиз авлиёлардан бири бу Увайс Қаронийдир. Бу зиёратгоҳ халқ тилида Балиқ кўл номи билан аталади. Ушбу зиёратгоҳ диққатга сазовор жойлардан бири бўлиб, Ўзбекистон моддий ва маданий меъросининг кўчмас мулк объектлари миллий рўйхатига 2019 йилда тасдиқланиб киритилган. Увайс Қараний зиёратгоҳи халқ тилида балиқ кўл деб аталувчи ушбу маскан Наманган вилояти Чортоқ тумани Боғистон МФЙ да жойлашган жойлашган.