(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada mis minerallarining tabiatda uchrashi, ularning geologik sharoitda shakllanish jarayonlari, kimyoviy tarkibi va ma’danlashuv mexanizmlari tahlil qilingan. Mis konlarining iqtisodiy ahamiyati hamda foydali qazilmalarni qazib olishda qo‘llaniladigan zamonaviy texnologiyalar haqida ma’lumotlar keltirilgan. Shuningdek, mis minerallarining turlari va ularning sanoatdagi o‘rni yoritilgan.