(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada Pareto tamoyilining (80/20 qoidasi) ona tili ta’limida qo’llanilishi pedagogik va psixologik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. 5-sinf ona tili o’quv dasturi asosida "asosiy" va "ikkilamchi" bilim bloklari aniqlanib, ularni o’qitishning strategik modeli taklif etiladi. Tadqiqotda zamonaviy ta’lim nazariyalari, o’zbek ta’lim standarti va xorijiy ilmiy manbalar qiyosiy tahlil qilingan. Natijada o’qituvchi o’z dars rejasini Pareto tamoyiliga asoslab tuza olishiga yordam beruvchi amaliy ko’rsatmalar ishlab chiqilgan.