(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda tolerantlik madaniyatini shakllantirishning nazariy-metodologik asoslari, ijtimoiy-pedagogik omillari hamda samarali tarbiyaviy mexanizmlari chuqur tahlil etilgan. Tadqiqot davomida tolerantlik tushunchasining mazmun-mohiyati, uning psixologik va pedagogik komponentlari, shuningdek, oila, ta’lim muassasasi va jamiyatning o‘zaro ta’siri asosida rivojlanish qonuniyatlari ochib berilgan. Maqolada, shuningdek, multikultural va inklyuziv yondashuvlarning ahamiyati ilmiy jihatdan asoslab berilgan.