(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Abdulla Qodiriy hikoyalarining badiiy xususiyatlari, mavzu va g‘oya doirasi hamda yozuvchining o‘ziga xos uslubi tahlil qilinadi. Adib asarlarida jamiyat hayoti, insoniy munosabatlar, ijtimoiy muammolar va milliy qadriyatlarning aks etishi ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, hikoyalarda qahramon xarakterining ochilishi, voqealar rivoji va badiiy tasvir vositalarining qo‘llanilishi misollar orqali ko‘rib chiqiladi. Maqola davomida yozuvchining realizm an’analariga sodiqligi hamda o‘zbek adabiyotidagi o‘rni va ahamiyati tahliliy yondashuv asosida ochib beriladi.