(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada jadidchilik harakatining yirik vakili bo‘lgan To‘lagan Xo‘jamyorov (Tavallo) ijodiy merosi hamda uning o‘zbek adabiyotidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Maqolada shoir asarlaridagi milliylik, Vatan va erkinlik g‘oyalari yoritiladi. Shuningdek, uning ijodining g‘oyaviy-badiiy xususiyatlari, davr adabiy jarayoni bilan bog‘liqligi koʻrib chiqiladi.