(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Abdulla Qodiriy hikoyalarining badiiy va g‘oyaviy xususiyatlari tahlil qilinadi. Adibning hikoyalarida milliy ruh, ijtimoiy muammolar, insoniy fazilatlar va jamiyatdagi ziddiyatlar o‘ziga xos badiiy uslubda yoritilgan. Tadqiqot davomida yozuvchining obraz yaratish mahorati, til va uslubdagi o‘ziga xosliklari, satira va realizm unsurlaridan foydalanish jihatlari o‘rganiladi. Shuningdek, hikoyalarda aks etgan davr muhitining ijtimoiy-siyosiy holati hamda uning qahramonlar taqdiriga ta’siri ochib beriladi. Maqola adabiyotshunoslik nuqtai nazaridan tahliliy yondashuv asosida yozilgan bo‘lib, Qodiriy ijodining o‘zbek adabiyotidagi o‘rni va ahamiyatini yoritishga xizmat qiladi.