(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada internet va zamonaviy texnologiyalar ta’sirida ingliz tiliga kirib kelayotgan yangi so’zlar va ularning ishlatilishi tahlil qilinadi. Globalizatsiya, su’niy intellekt va ijtimoiy tarmoqlarning rivojlanishi natijasida "Ghost kitchen", "Prompt" "Deepfake" va "Doomscrolling" kabi atamalar keng qo’llanila boshladi. Maqolada shu kabi so’zlarning yuzaga kelish sabablari, tilga moslashishi va kundalik nutqda ishlatilish kontekstlari ko’rib chiqiladi. Shuningdek, yangi leksik birliklarning boshqa tillarga o’tishi va madaniy ta’siri ham yoritiladi. Tadqiqotlar ingliz tilining zamonaviy rivojlanish jarayonida internet va texnologiyalar muhim omil ekanini ko’rsatadi.