(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Kichik biznes va xususiy tadbirkorlik har bir mamlakat iqtisodiyotida muhim o‘rin egallaydi. Bu soha, avvalo, aholining bandligini ta’minlash, iqtisodiy taraqqiyotga turtki berish va jamiyatdagi ijtimoiy muammolarni bartaraf etish uchun asosiy vositalardan biri hisoblanadi. Kichik biznes va xususiy tadbirkorlikni rivojlantirish omillari turli jihatlari va yondashuvlar orqali yorqin namoyon bo‘ladi. Kichik biznesning rivojlanishi uchun bir necha asosiy omillar mavjud bo‘lib, ular ichida iqtisodiy barqarorlik, bozor infratuzilmasining rivojlanishi, qonunchilik bazasining mustahkamligi, moliyaviy manbalarga ega bo‘lish, innovatsion texnologiyalardan foydalanish imkoniyatlari hamda ijtimoiy va madaniy muhitning qulayligi alohida ahamiyatga ega.