(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Мазкур мақолада экологик маданиятни шакллантиришда маънавий мероснинг ўрни ва аҳамияти ёритилган. Инсон ва табиат ўртасидаги муносабатлар, экологик онг ва тафаккурнинг шаклланиши ҳамда унинг миллий ва умуминсоний қадриятлар билан боғлиқ жиҳатлари таҳлил қилинган. Шунингдек, экологик маданиятни ривожлантиришда тарихий-маданий мероснинг тарбиявий аҳамияти очиб берилган. Муаллиф экологик маданиятни юксалтириш орқали жамият барқарор ривожланишини таъминлаш мумкинлигини асослаб беради.