(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Инсон ҳаёти – бу ўтмиш сабоқлари, машаққат ва синовлар орқали шаклланадиган улкан мактабдир. Айниқса, Иккинчи жаҳон уруши йилларида юрт тақдири ҳал бўлган бир пайтда оддий инсонларнинг ҳақиқий қаҳрамонга айланиши тарихда ўчмас из қолдирган. Ана шундай жасорат ва матонат намунасини кўрсатганлардан бири — Совет Иттифоқи Қаҳрамони Файзулла Йўлдошевдир. Унинг ҳаёт йўли оғир болалик йилларидан бошланиб, фронтлардаги қаҳрамонликларгача бўлган машаққатли ва шарафли йўлни ўз ичига олади. Бу мақолада Файзулланинг ўз қўли билан ёзган хотиралари асосида унинг кечмишлари, жасорати ва Ватан учун қилган фидокорона хизматлари ёритилади. Унинг ҳаёт йўли нафақат тарихий ҳақиқат, балки бугунги авлод учун сабоқ ва илҳом манбаи бўлиб хизмат қилади.