(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada informatika fanini o’qitishda amaliy ko’nikmalarni shakllantirish usullari va zamonaviy yondashuvlari ko’rib chiqiladi. Tadqiqotda loyiha asosida o’qitish (PBL), hamkorlikda o’rganish, gamifikatsiya, flipped classroom va muammoli ta’lim metodlarining samaradorligi tahlil qilinadi. O’rta maktab va oliy ta’lim muassasalarida 350 nafar talaba va o’quvchilar ishtirokida o’tkazilgan eksperimental tadqiqot natijalari keltirilgan. Olingan natijalar ko’rsatishicha, amaliyotga yo’naltirilgan o’qitish usullari an’anaviy metodlarga nisbatan o’quvchilarning ko’nikmalarini shakllantirishda 42% yuqori samaradorlikni ta’minlaydi. Maqola informatika o’qituvchilari va ta’lim metodistlari uchun amaliy tavsiyalar bilan yakunlanadi.