(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada o‘rta asrlar Sharq uyg‘onish davrining eng yirik namoyandalaridan biri, "Ajam va arab ustozi" deya e’tirof etilgan buyuk olim Mahmud az-Zamaxshariyning (1045–1143) hayoti va uning 50 dan ortiq asarni o‘z ichiga olgan serqirra ijodi yoritilgan. Allomaning Xorazmdan boshlanib, Buxoro va Makka kabi ilm markazlarida kechgan murakkab ilmiy safari, Xorazmshohlar saroyidagi faoliyati va Makka amirlari bilan do‘stona aloqalari batafsil bayon etilgan.