(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Мазкур мақолада ўзбек халқининг азалий урф-одатлари ва маънавий қадриятларининг ажралмас қисми бўлган дастшўй, офтоба ва обдаста каби уй-рўзғор буюмларининг тарихи, аҳамияти ҳамда тарбиявий жиҳатлари ёритилган. Ушбу буюмларнинг инсон саломатлигини асраш, шахсий гигиенага риоя қилиш ва оилавий тарбиядаги ўрни алоҳида таъкидланган. Шунингдек, уларнинг миллий маданиятимизда тутган ўрни ва бугунги кунда ҳам амалда қўллаш зарурлиги асослаб берилган.