(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada maktab o‘quvchilari orasida kasbga yo‘naltirish ishlarining psixologik jihatlari tahlil qilinadi. O‘quvchilarning kasb tanlash jarayonida shaxsiy qiziqishlari, qobiliyatlari, motivatsiyasi va individual-psixologik xususiyatlarining o‘rni yoritiladi. Shuningdek, kasbga yo‘naltirishda psixologik diagnostika metodlaridan foydalanish, pedagog va psixologlarning hamkorlikdagi faoliyati hamda o‘quvchilarda ongli kasb tanlash ko‘nikmalarini shakllantirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Maqolada zamonaviy ta’lim sharoitida kasbga yo‘naltirish ishlarini samarali tashkil etish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ham berilgan.