(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada gidronimlar, ya’ni suv havzalari nomlari ishtirok etgan maqollar lingvistik va madaniy jihatdan tahlil qilinadi. Maqollarda daryo, ko‘l, buloq kabi gidronimlarning semantik va ramziy ma’nolari o‘rganiladi. Ularning xalq tafakkuri, hayotiy tajriba va ekologik qarashlarni ifodalashdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, gidronim komponentli maqollarning nutqdagi obrazlilikni kuchaytirishi va tarbiyaviy ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijasida bunday maqollar milliy madaniyat va til boyligining muhim qismi ekanligi aniqlanadi.