(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada kamondan otish sportchilarining psixofiziologik holati va sport natijadorligi o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik tahlil qilinadi. Diqqat konsentratsiyasi, stress darajasi, yurak urishi va nafas olish tizimining holati aniqlikka ta’sir etuvchi asosiy omillar sifatida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari psixofiziologik barqarorlik sport samaradorligini oshirishda muhim rol o‘ynashini ko‘rsatadi.