(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola XVI–XVIII asr boshlaridagi Xiva xonligining tashkil topishi, siyosiy yuksalishi va inqiroziga oid tarixiy jarayonlarni qamrab oladi. Xiva xonligining o‘ziga xos davlatchilik an’analari, ichki nizolarning davlat taqdiriga salbiy ta’siri va yirik hukmdorlarning faoliyatini tizimli yoritib beradi.