(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola mintaqaning ishlab chiqarish salohiyatining iqtisodiy mohiyatini chuqur tahlil qiladi. Unda ishlab chiqarish salohiyati tushunchasi, uning tarkibiy qismlari va mintaqaviy iqtisodiyotdagi o’rni atroflicha ko’rib chiqiladi. Maqolada salohiyatni shakllantiruvchi asosiy omillar, jumladan, tabiiy resurslar, mehnat resurslari, kapital va innovatsiyalar muhokama qilinadi. Shuningdek, mintaqaning barqaror iqtisodiy rivojlanishini ta’minlashda ishlab chiqarish salohiyatidan samarali foydalanishning ahamiyati asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari mintaqaviy iqtisodiy siyosatni ishlab chiqish uchun nazariy asos bo’lib xizmat qiladi.