(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada quyosh elektr stansiyalarida fotoelektrik panellaryuzasining changlanishi natijasida yuzaga keladigan samaradorlik pasayishi muammosi va uni bartaraf etishda sun’iy intellekt asosida avtomatlashtirilgan tozalash texnologiyalaridan foydalanish masalalari yoritilgan.Tadqiqotda panellar yuzasining ifloslanish sabablari, an’anaviy tozalash usullarining kamchiliklari hamda sun’iy intellekt, kompyuter ko’rish va robotlashtirilgan tizimlar asosida ishlovchi zamonaviy yechimarning afzalliklari tahlil qilingan. Shuningdek, avtomatlashtirilgan tozalash tizimlarining iqtisodiy va ekologik samaradorligi, resurslardan oqilona foydalanish imkoniyatlari hamda O’zbekiston sharoitida ushbu texnologiyalarni joriy etish istiqbollari ko’rib chiqilgan.