(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada mintaqaviy boshqaruv tizimining o‘ziga xos xususiyatlari, uni tashkil etishning tashkiliy-huquqiy asoslari va samaradorligini oshirish mexanizmlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda markaziy davlat organlari va mahalliy boshqaruv sub’ektlari o‘rtasidagi vakolatlarning taqsimlanishi hamda hududiy rivojlanishning zamonaviy modellari yoritib beriladi.